Senioren

Het woord senior is afgeleid van het latijnse woord senere, wat oud worden betekent. De vraag is alleen wanneer ben je oud, wanneer senior? Die vraag is moeilijk te beantwoorden. Meestal worden met het woord ‘senior’ de mensen bedoeld die 50 jaar of ouder zijn. Wat wel een nadeel is van dit woord, is dat het vaak nogal negatief of kwetsend kan overkomen wanneer iemand een senior genoemd wordt. Veel mensen die tot de 50-plus categorie horen staan nog vollop in het leven en ondernemen nog van alles. Wanneer er dan gezegd wordt dat je een senior bent, kan dat nogal negatief klinken. Veel 50-plussers voelen zich nog veel te jong om ‘senior’ genoemd te worden!

Wanneer mensen onder de categorie 50-plusserssenioren, of ouderen vallen, wordt al snel gedacht dat die mensen niets meer kunnen. Dit is echter helemaal niet zo. Juist senioren hebben vaak eindelijk de tijd om dingen te gaan ondernemen. De oorzaak hiervan is dat vaak de kinderen dan het huis uit zijn en senioren eindelijk het rijk alleen hebben. Zo blijkt dat veel senioren dan de mogelijkheid hebben om te gaan reizen, andere hobby’s uit te gaan oefenen of bijvoorbeeld zich in kunnen gaan zetten voor vrijwilligerswerk. Ook is er vaak meer tijd om met de familie leuke dingen te doen of bijvoorbeeld met de kleinkinderen een dagje weg te gaan of op te passen. Kijk eens op Seniorenwebsite voor meer leuke en interessante zaken die met deze doelgroep hebben te maken of voor bepaalde aangeboden diensten.

 

Ook voor de maatschappij kunnen 50-plussers vaak nog veel meer betekenen dan mensen denken. Sommigen zijn van mening dat ouderen alleen een extra last vormen, maar zij zien niet wat deze ouderen juist nog kunnen bieden.

In Nederland worden mensen vrij snel in hokjes geplaatst. Wanneer je tot de categorie senioren behoort, hoor je er niet meer bij.  Waar mensen dan niet over na denken is dat de categorie 50plus erg breed is. Natuurlijk zitten in die categorie mensen die niet meer zo veel kunnen en bijvoorbeeld in een verpleegtehuis terecht komen, maar er zijn ook genoeg mensen die nog erg actief zijn en eigenlijk niet als ouderen gezien zouden moeten worden.

Wanneer senioren de mogelijkheid hebben om activiteiten te ondernemen, zullen zij daar zelf, maar ook anderen zeker baat bij hebben. Het is voor ieder mens belangrijk om zin aan het leven te kunnen geven. Ook voor ouderen moet er dus de mogelijkheid zijn om ergens je ei in kwijt te kunnen. Voor andere mensen kunnen ouderen een belangrijke rol spelen bij het doorgeven van ervaringen, informatie en kennis die zij door de jaren heen opgedaan hebben.

Kortom het komt er eigenlijk op neer dat senioren zeker nog een actief en zinvol leven kunnen hebben. Het spreekwoord ‘Je bent zo oud als je je zelf voelt’ is hier dan ook zeker van toepassing!Bekijk ook andere Adviesplaats sites:
AIXAM
Random tip:

Copyright © Ventura Connect Group BV 2020

Algemene voorwaarden - Disclaimer

Adviesplaats.nl
Het antwoord op al uw vragen
50Plus