Belastingtips voor Senioren

Als u dat wilt, kunt u natuurlijk zelf uw aangifte doen. Maar u kunt als ANBO-lid ook gebruik maken van de Belastingservice waarbij ANBO betrokken is. Dit kan voor het invullen van een Tbiljet. Ook voor het invullen van het aangiftebiljet Inkomstenbelasting kunt u gebruik maken van de Belastingservice van de ANBO. ANBO neemt deel aan FNV Belastingservice en aan de Belastingservice ouderenbonden. 

Vindt u het invullen van formulieren of schrijven van brieven of bezwaarschriften ook zo moeilijk? Lees het verhaal van mijn moeder en ik help graag met het invullen of andere moeilijke zaken.

Eindejaarstips 2013:
Extra aflossen op uw hypotheek!:
Overweeg voor het einde van het jaar een kleine hypotheek af te lossen. Het kan u heel wat besparen. Vooral als er op uw spaarrekening een aardig bedrag tegen een lage rente staat waarmee u de hyptoheekschuld aflost.
Wie zijn hypotheek nog in 2013 aflost is bevrijd van het eigenwoningforfait en betaalt per 1 januari 2014 over het vermogen in box 3 minder vermogensrendementsheffing.
Betaal rente vooruit:
Wie in 2014 de pensioengerechtigde leeftijd bereikt en daardoor in een lager belastingtarief valt én nog een hypotheek heeft doet er verstandig aan (mits er financiële ruimte is) de eigen woningrente over de eerste 6 maanden van volgend jaar voor 31 december 2013 te betalen.
Er kan dan nog gebruik worden gemaakt van belastingaftrek in een hoger belastingtarief. Betaal niet meer rente vooruit dan over de periode tot en met 30 juni 2014. Doet u dat wel dan wordt uw aftrek over 2013 alsnog beperkt tot de rente tot en met 31 december 2013. En dat zou jammer zijn!

Bron: Zenderstreeknieuws 4 december 2013Bekijk ook andere Adviesplaats sites:
AIXAM
Random tip:

Copyright © Ventura Connect Group BV 2021

Algemene voorwaarden - Disclaimer

Adviesplaats.nl
Het antwoord op al uw vragen
50Plus