50 plus medicijngebruik

Door de brij aan regelgeving en de vele instanties weten veel 55 plussers, hun familie en/of vrijwilligers niet meer waar ze recht op hebben en waar ze terecht kunnen voor de klachten of hulp op het gebied van medicijngebruik. De OuderenOmbudsman inventariseert deze zorgen en klachten en brengt ze in de media en de politiek onder de aandacht.

Uit eerder ondrzoek blijkt dat er door verkeerd medicijngebruik per jaar zo'n 2000 mensen overlijden en tussen de 15.000 en 20.000 mensen naar het ziekenhuis moeten. De OuderenOmbudsman heeft onderzocht hoe dit kan. Zij hielden een enquête over het medicijngebruik onder meer dan 2.000 55 plussers.

Over het algemeen blijkt uit dit onderzoek dat ouderen goed op de hoogte zijn van de medicijnen die ze slikken. Ze hebben de bijsluiter gelezen en begrijpen deze ook. Ze weten waarom ze de medicijnen slikken en ook wat de bijwerkingen zijn.
Er blijken ook wel eens miscommunicaties te zijn tussen de verschillende instanties, zoals het ziekenhuis, de apotheek, arts en huisartsenpost. Opmerkelijk is tevens dat veelvuldig wordt aangegeven dat het medicijnoverzicht niet up-to-date is.

Lees meer over wat de OuderenOmbudsman voor u eventueel kan betekenen op de website van het nationaal OUDEREN fonds.

Bron: Elke Dag Magazine Mediq najaar 2013.


Bekijk ook andere Adviesplaats sites:
AIXAM
Random tip:

Copyright © Ventura Connect Group BV 2020

Algemene voorwaarden - Disclaimer

Adviesplaats.nl
Het antwoord op al uw vragen
50Plus