50 plus brommobiel

Wat is een brommobiel eigenlijk?
Een brommobiel is een kleine auto waarin men mag rijden zonder rijbewijs. Je moet minimaal in het bezit zijn van een bromfietsrijbewijs.
Een bestuurder die rijdt in een brommobiel dient zich aan de verkeersregels te houden die gelden voor het rijden in een personenauto, maar met een snelheidbesperking van maximaal 45 km per uur.
In de volksmond spreekt men vaak van een '45KM' auto en wordt de naam brommobiel minder vaak gebruikt.

Welke mensen schaffen een brommobiel aan:
Veilig mobiel blijven kan tegenwoordig heel luxe ook voor de 50 plusser zonder rijbewijs. Er is een nieuwe brommobiel op de markt, maar met de uitstraling en de looks van een echte auto.

De AIXAM is leverbaar in 3 uitvoeringen plus een elektrische variant. Dat brommobielen alleen maar voor senioren bestemd zijn is een absolute misvatting. Want wist u dat 53,4 % van de nieuw verkochte brommobielen geleverd wordt aan personen onder de 65 jaar. Bij de verkoopcijfers van de occasion brommobielen is het percentage zelfs nog veel hoger 82,8%!

Wat is nodig om in een brommobiel te mogen rijden:
Niet iedereen mag zo maar een brommobiel besturen. U dient in het bezit te zijn van een AM rijbewijs (bromfietsrijbewijs), Rijbewijs B ( autorijbwijs) of Rijbewijs A (motorrijbewijs).

Waar is de plaats op de weg van een brommobiel:
Een brommobiel mag niet op het fietspad maar moet net als de auto op de openbare weg rijden.

Is een brommobiel gevaarlijk:
Nee deze brommobiel is niet gevaarlijk. Alle AIXAM brommobielen hebben een kooiconstructie die goed beschermd. Ook kan er een ABS systeem, als optie, geleverd worden voor extra remkracht en blijvende bestuurbaarheid bij het slippen.

Is de brommobiel extra vervuilend;
Nee dat is niet zo! De dieselmotoren hebben slechts een CO2 uitstoot van 77,9g/km. Dat is 37% minder dan de norm van 125g/km.
Tevens is er sinds 2013 een elektrische variant verkrijgbaar van de AIXAM Brommobiel. Deze levert geen uitstoot. Ook qua geluid is de AIXAM zeer comfortabel.

Aixam het nieuwe gezicht van de Brommobiel.

 Bekijk ook andere Adviesplaats sites:
AIXAM
Random tip:

Copyright © Ventura Connect Group BV 2021

Algemene voorwaarden - Disclaimer

Adviesplaats.nl
Het antwoord op al uw vragen
50Plus